Zöldítsd velünk az EFOTT-ot! - MATE tippek

Évről évre egyre többet teszünk azért, hogy minél környezettudatosabban szervezzük az EFOTT Fesztivált, de idén kitűztünk egy új célt! Szeretnénk a legzöldebb fesztivál lenni.

Mi gőzerővel dolgozunk a fesztivál fenntarthatóságán és a házigazda egyetemtől, a MATE részéről óriási szakmai támogatást kapunk hozzá. De nem csak mi, hanem Te is tudsz olyan lépéseket tenni, amellyel segíted munkánkat és közösen elérni ezt a célunkat!

A MATE összegyűjtött néhány tippet, amivel Te is zöldebbé teheted az EFOTT-ot:

#1 Érkezz vonattal vagy biciklivel a fesztiválra

A Velencei-tó szerencsére könnyen és gyorsan elérhető Budapestről vonattal, ráadásul a menetrend is baráti, hiszen félóránként van járat. A vasút pedig az egyik legjobb közlekedési eszköz, ha környezettudatosan szeretnél eljutni valahova.

Ha pedig teheted, akkor válaszd a biciklit, ezzel nem csak a zöld, de a sportos vonalat is erősíted. Természetesen a Tekerj az EFOTT-ra! idén sem marad el, úgyhogy kezdheted rendbe tenni téli pihenője után a kétkerekűt!

#2 Csökkentsd a húsfogyasztást

Mielőtt kitör a lincshangulat, nem azt mondjuk, hogy ne egyél húst, hanem azt, hogy próbáld meg csökkenteni, például napi egy étkezésed legyen húsmentes. Építs be több zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát a fesztivál étrendedbe. A nagy melegben még jól is fog esni. 

#3 Gyűjtsd szelektíven a hulladékot

Az nem kérdés, hogy ne szemetelj a fesztivál területén (a tóba pláne ne dobj be semmit), de, ha figyelsz, hogy a hulladékot az arra kijelölt szemetesbe dobod, azzal rendkívüli módon segíted a munkánkat.

#4 Használd többször a poharad, tányérod, evőeszközöd

A fesztiválon újrahasznosított, többször használható poharakat, tányérokat és evőeszközöket kapsz kézhez. Viszont tapasztaljuk, hogy sokszor egy használat után eldobjátok, elhagyjátok őket. Fontos, hogy ezeket Te is többször használhatod! Figyelj arra, hogy ne kérj minden egyes alkalommal újat, amikor vásárolsz valamit. 

Ezekkel az egyszerű “szabályokkal” Te is rengeteget teszel azért, hogy vigyázzunk az EFOTT otthonára, a Velencei-tóra! 💚