Vár téged az EFOTT UNIverzum!

Az EFOTT nem pusztán bulik sorozata. Olyan egyedülálló élmény, ahol a kapcsolt programok, a kiállítók, a nappali aktivitások folyamatos és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak, ahol érdemes még dél előtt kikelni a sátorból. Az idei évben ez még erősebb lesz, a fesztivál minden része árasztani fogja magából, hogy egyetemistának lenni menő!

A napi pörgés, a leterheltség, a sok ZH, a vizsgák mellett (ez utóbbiak garantáltan nem lesznek az EFOTT-on) a hallgatók sokszor nem is veszik észre, hogy mennyi lehetőséget is rejt magában az egyetemista lét. Ezek megjelenítésével célunk, hogy itt egy pár napra megállva, körbenézve észrevegyék, és a maguk számára felfedezhessék őket.

A fesztivál nappali helyszíneinek régóta kiemelt pontja a Civil-tér, melyet e felfogás mentén szervezünk újra UNIverzum néven. Az egyetemek, szolgáltatók, közösségi szervezetek, ifjúsági csoportok interaktív kitelepülései tematikus hubok köré szerveződve várják a fiatalokat, és a hallgatói életet meghatározó témákat megjelenítve hozzák létre a pezsgő nappali életet. A hubokat egy-egy jelentős stakeholder fogja össze az alábbi témák szerint: egyetemek, kultúra, sport, közélet, karrier, turizmus, innováció, tudatosság, digitalizáció és önkéntesség.

A COVID az egyetemi közösségeket is rendesen megtépázta. Majdnem két év telt el felsőoktatásban úgy, hogy a fiatalok alig találkoztak egymással, elmaradtak a gólyatáborok, gólyabálok, a közös órára járás, a kollégiumi együttélés, Fontosnak tartjuk, hogy az EFOTT egy olyan rendezvény legyen, amely segít újraalkotni és megerősíteni ezeket a közösségeket. Benne az UNIverzum az a találkozási pont, ahol mindenki ismerősre találhat, összefuthat meglévő vagy a jövőbeli haverokkal, barátra lelhet. Az UNIverzum olyan, mint maga az egyetem, csak órák és vizsgák nélkül.