Hol lakik a fesztivál?

Több évtizedes története alatt az EFOTT bejárta az egész országot, szinte minden évben új helyszínen került megrendezésre. Ám van egy helyszín, Velence, ahová többször is szívesen visszatért, és mára itt talált végleges otthonra.

Fedezd fel az EFOTT szűkebb és tágabb környezetét, a tájat, a látványosságokat, a kulturális és gasztronómiai értékeit! Kisebb sétát, túrát akár gyalogosan, nagyobbat biciklire pattanva tudtok megtenni (kölcsönzőt a lenti linken találsz). Szeress bele te is az egyedülálló, gyönyörű környezetbe, amit nem véletlenül választottunk a fesztivál otthonának. 

Zöld fesztivál – méltó környezetben

Pákozdi-ingókövek – Pákozd községtől északra, előbukkanó gránit kisebb-nagyobb sziklacsoportokat alkot, a Duna–Ipoly Nemzeti Park védelme alatt álló egyedülálló képződmény.

A Velencei-hegységben található Meleg-hegy szintén a környék egyik érdekes földtani képződménye. Itt látható a legnagyobb ingókő is, a Likas-kő.
Könnyű délelőtti kirándulások, Nadap, Pákozd és Sukoró irányából is egyszerűen megközelíthetőek.

Ha megéheztél vagy megszomjaztál volna

Az EFOTT-on idén még jobb lesz a kajafelhozatal, mint eddig bármikor, tehát, ha fesztivál alatt nem is fordulsz meg a környék éttermeiben, a nyár folyamán még érdemes visszalátogatnod. Kápolnásnyéken főzik a méltán híres Nyéki Sört, Agárdon pedig a szintén nagy népszerűségnek örvendő pálinkát. 

Ételek szempontjából igazán változatosak a lehetőségek, a kínálat a reggeli péksütivel indul, és aztán kiteljesedik mindenféle irányba.  Ha a hagyományosra kívántál rá, pl. pöri, nokedli, ubisali, van. Több hely is vár széles klasszik választékkal, valamint kiváló halételekkel. 

Ha épp mindent végigkóstoltál, és jöhet az örök befutó, a pizza, az is van. És abból is több is. (Végül csak zárójelben: a felnőtt létben az egyik legjobb dolog, hogy simán lehet sütit enni ebéd előtt.) Nos, Velencén erre is több ellenállhatatlan csábítás kínálkozik…

Fedezd fel a gasztronómiai lehetőségeket itt: https://szallas.hu/programok/velencei-to/gasztronomia

 

Romantikus séta, jöhet?

Kaktuszkert, Gárdony. Páratlan meghitt élmény, egy csipetnyi mexikói hangulattal fűszerezve. Kaktuszok a 2-3 méteres óriásoktól a pár centis cuki pozsgásokig. Kifogyhatatlan mennyiségű témát adva sétára, beszélgetésre, hallgatásra.

Kihagyhatatlan szelfi-mágnesek

Aki igazán eredeti képeket szeret küldeni magáról, itt jónéhány különleges hátteret találhat. Elsőként jó szívvel ajánljuk a csillogó-villogó, távolról is jól látható és önmagában az egész világon (is!) egyedül álló Miskahuszár szobrát.

Irodalom szakosok figyelem! Gárdonyi Gézával készíthettek közös képet a regényíró emlékháza előtt, Gárdonyban. Szintén itt a Halászó kisfiúval is lehetőség kínálkozik közös kép, de akár sztori elkészítésére, megosztására is.

Ábrándosabb beállítottságúaknak Nagyapó Mesefáját javasoljuk, ami Velencén található.

Aki pedig az egész, lenyűgöző tájjal szeretne közös képet, annak a Bence-hegyi kilátó a tökéletes választás.

Nézz körül további látványosságokért vagy programokért:

https://szallas.hu/programok/velencei-to

Az év legnagyobb hallgatói bulija

Egy fesztivál, ahol a közönség szíve egyként dobban. Egy fesztivál, ami sosem alszik.  Egy fesztivál, ahol a strandról is bulizhatsz. Vár az EFOTT a Velencei-tó partján! Találkozzunk 2022. július 13 és 17 között az év legütősebb, legzöldebb, leghűsítőbb és legsportosabb hallgatói fesztiválján!  AKON, John Newmann, Regard, Riton, Halott Pénz, Wellhello, Bagossy Brothers Company, T.Danny, BSW és még sokan mások!

Legyen Tied a fesztivál, és szerezd meg jegyed az efott.hu oldalon! EFOTT, csak szabadon!